hej! tänkte tipsa om en grej som jag har varit helt besatt av igår och idag. nämligen att göra egna skal! jag satt hela helgen och ville beställa skal, men så tyckte jag det blev så dyrt. fyra hundra spänn för några skal!! så jag beställde skrämskydd och ett glatt skal med en elefant och en massa ballonger på för endast trettiosex kronor. dock med en frakt tid på tio till tjugo dagar. sidan hittar ni här! 


i alla fall så tänkte jag berätta hur jag gör. väldigt enkelt! du köper ett genomskinligt iphone skal hos panduro hobby som är transparent. ta sedan reda på måtten på din iphone och öppna ett dokument i exempelvis illustrator eller photoshop. lek runt lite och gör något udda. spara som pdf och skriv sedan ut på din skrivare. skär sedan ut endast så att det passar på din iphones baksida. det här skalet är inget som täcker hela mobilen men det gör det transparenta skalet så det skalet fungerar som ett skydd. enkelt va! 
 

ovan gjorde jag ett skal dagen till ära. jag firar inte valborg så stort som många andra gör, men ett skal fixade jag. bilden är ifrån förra året då jag och min familj firade valborg vid riddarholmen :) det här skalet är från båtturen ut till sandhamn i somras. man ser det inte på fotot men det står "be happy".
 
här är ett mintgrönt skal som är väldigt stiligt i verkligheten. det står "livet är väldans trevligt" och i bakgrunden är det små vita paraplyer. fungerar perfekt en dag då det regnar. 
 
jag skrivit ut en massa andra också. en bild från bastugatan på söder, med texten "drömmen som ska bli sann", jag har också skrivit ut skal med texter som "new york, be happy, augusti 2013", "gör som havet våga", "flyg medan du kan", "sandhamn" och "det är bara livet". det går att göra hur många som helst! jag är definitivt inte klar :) testa nu!!
   5 Kommentarer     // Tipslådan  
nellie:

åh vilket bra tips då jag länge velat göra mina egna skal men tycker det kostar lite för mycket. ska testas snarast!

Svar: men tack!! ja jag hittade skal över över fyrahundra kronor plus frakt, tyckte det blev för mycket! sen tycker jag att iphone skal är galet dyra, det är ju bara plast... men vad kul!!! ser framemot bild på ditt resultat! :-)) glad valborg!
Sebastian Bergström

Thea Lovise:

har sett det før, og det er jo virkelig supersmart!

Svar: Ja det är verkligen kul och det blir riktigt snyggt! ;)
Sebastian Bergström

Ella:

Hur gör man sånna där transperanta ringar där du har skrivet saker?

Svar: Förslagsvis så gör du det i photoshop. Gå till verktyget där du kan göra fyrkanter, trianglar och ovala ringar. Gör en oval ring som du sedan gör transparent genom att dra ner opaciteten från 100% till kanske 30-35%. Lycka till!! Och mejla gärna slutresultatet till mig, vill se :D sebastian-bergstrom@hotmail.com
Sebastian Bergström

Johanna:

Det här ska jag göra till min iphone, så sjukt rolig idé!

Svar: JA det är hur lätt och stiligt som helst! Gör det och skicka bild på resultatet till mig! :) mejl: sebastian-bergstrom@hotmail.com
Sebastian Bergström

Johanna (igen):

Jag gjorde ett inlägg på bloggen när jag la upp en bild på hur de blev! http://brevinkast.blogg.se/2013/may/priorities.html#comment
Är otroligt nöjd, tack för idéen!!

Svar: Jag såg ditt inlägg! Väldigt fint!! :)) Vad kul, ja ofta är det simpla hur bra som helst!
Sebastian Bergström

Kommentera inlägget här: