Bagar och väskor

Bagar och väskor

Om det finns någon sorts väska som är välkänd för de allra flesta, är det bagar. De kan se ut på en hel del olika vis och ha olika användningsområden. För vissa är bagar en avslappnad och ledig sorts väska man använder på väg till semestern. Andra föredrar bagar framför resväskor även i andra sammanhang. Det finns vissa fördelar som kommer med en mjukare väsksort och i takt med att formgivning och design kommit längre, finns nu bagar som fungerar även i striktare kontext. Värt att tänka på när man väljer bag, är vad man skall ha den till. Är det viktigt att den skall tåla fukt? Behöver den kunna ställas på våt mark? Skall den komma med axelrem? behövs förvaringsutrymmen för teknik och ömtåliga saker?

De modeller som har en lite striktare design, har ofta en rad fack och är anpassade för att kunna härbärgera såväl dator som telefon. Dessa bagar har också frekvent utsmyckats med exklusiva detaljer som spännen och skinndetaljer.

Sportigare bag

Om man vill ha en snygg väska att bära med sig till gym eller annan träning, finns en uppsjö bagar som faktiskt överbryggar gapet mellan fritid och arbete. Naturligtvis finns ett flertal sportbagar från de större idrottsorienterade företagen. Samtidigt har vissa ett intresse av att kunna se rätt ut oavsett sammanhang. Varför skulle man inte kunna klä upp sig och se proper ut även när man skall iväg till gymmet efter en dag på arbetet?

För den med exklusiv smak finns skinnbagar i alla former och storlekar. Koskinn är vanligt att använda, men det finns även andra alternativ. För att de skall få rätt utseende har man ibland valt att behandla skinnet med pigment eller slitning. Det finns ett gediget intresse för retro-inspirerade accessoarer nu för tiden och en skinnbag är för vissa helt rätt sätt att signalera stiltillhörighet. För den som står i valet att välja bag för våren, finns det egentligen inga andra tips än att känna efter! När det gäller väskor är den personligt smaken oerhört viktig och det finns inte någonting som är rätt eller fel. Istället är det en fråga om vad man vill signalera och vad man trivs med.