Vagabondskor

Vagabondskor

Vagabond skapades i Varberg på 60-talet under en glad och fri tid i historien. Det som utmärker Vagabondskor är att de sköter hela processen själva, allt ifrån den första skissen till tillverkningen och försäljningen. Både sulor och klackar tillverkas av Vagabond. De lyckas med att samla inspiration från modetrender från hela världens och skapa skor som alla kan ha och gilla. Märket utstrålar ett hantverk som har influenser ifrån de stora modemärkenas catwalk, sport och klassiska strukturer. Skorna är skapta för att kunna passa alla tillfällen och den klassiska stilen gör dem moderiktiga överallt. Vagabond har en bred kollektion med allt ifrån stilrena högklackade skor till sköna sandaler. Här möter bekvämlighet mode och blir en sko som man känner sig riktigt fin i och går att matcha med vilken outfit som helst.

Kontraster

Vagabond är mästare på kontraster och många skor bryter av de monokroma färgerna med andra oväntade färgskalor. Oavsett vilka skor man väljer så ser de allt lyxiga ut och kontrasterar vilket klädval som helst. Jeans och en t-shirt blir moderiktiga med ett par stilrena klackar och en jobbklänning blir grunge med ett par sandaler. Genom att bara byta skor så klär man om sig från dag till kväll på bara några sekunder. Vagabondskor har så pass hög kvalitet så att de håller i flera år om man sköter om dem ordentligt. Dessutom har de bra priser så att alla som vill ska ha råd med dem.

Non-Animal Collection

År 2016 kom Vagabonds första veganska kollektion. Samtliga skor i kollektionen var helt fria från läder och animaliska produkter. Detta är ytterligare ett tecken på att Vagabond är ett skomärke för alla och alltid är helt rätt i tiden. Många i världen är vegetarianer ellr veganer och är medvetna om hur läderindustrin kan se ut. Fler och fler väljer väskor och skor utan riktig päls och läder som ett statement eller för att de helt enkelt föredrar veganska produkter. Vagabondskor är dessutom så stilrena att det bara behövs ett eller ett par skor för att passa hela garderoben av outfits. Skorna är tillverkade för att passa flera säsonger, utöver sandaler och vinterkängor. De allra flesta skor kan återanvändas igen år efter år.