Blundstone som vardagsskor

Blundstone är ett familjeföretag inom skobranschen som grundades år 1870 och är baserat i den australiensiska delstaten och ön Tasmanien. Blundstone har lång erfarenhet av arbetsskor och utformar dessa utifrån de krav som ställs på denna typ av skor, vilket gör skorna lätta, hållbara och bekväma. Under de senaste 150 åren har Blundstone skördat framgångar och erhållit många priser och utmärkelser. Företaget utvecklas kontinuerligt genom förbättringar avseende komfort, skydd, prestanda och estetik, och sätter givetvis alltid foten och dess funktion främst.

En människa går under sin livstid motsvarande ungefär fyra gånger runt jordklotet och har ett stort tryck på sig, vilket gör att fötterna förtjänar det bästa! Blundstone utformar sina skor genom att se till att foten är säker, att sulan är både komfortabel och stödjande samtidigt som de ser till att hela foten är stabil i skorna. Denna teknologi återfinns inte bara hos arbetsskorna, utan även i de boots som kanske används mer till vardags, allt för att du ska se snygg ut samtidigt som du ger fötterna det bästa! Designen på några av deras mest klassiska skomodeller är i stort sett lika som när de först kom på 1800-talet. Idag är Blundstone ett av världens mest kända skomärken och säljs i mer än 50 länder på fem olika kontinenter. Trots detta återfinns företaget fortfarande i Tasmanien och är dedikerade sina familjevärderingar.

Skor för varje tillfälle

Du finner inte endast Blundstone på fötterna hos arbetare i kolgruvor eller inom ståldindustrin, utan även på friluftsmänniskor som befinner sig i skogen för att vandra eller plocka blåbär samt på modeller i modekvarteren i Paris. Blundstone har arbets- och säkerhetsskor som kan stå emot upp till 300 graders värme! Inom denna kategori finner du arbetsskor i olika typer av material och för olika typer av tillfällen och aktiviteter, till exempel med eller utan snörning eller dragkedja samt gummistövlar.

Givetvis har inte Blundstone endast utformat skor för arbetet, utan här finner du även skor som du kan använda till vardags, till friluftslivet eller till egentligen till vad än du vill. Från de ikoniska bootsen med den elastiska sidan till gummistövlar och skolskor, finns skorna i olika serier för hela familjen med olika typer av material och färg.